Egészségügy

Továbbra is magas a légszennyezettség

  •  
  •  
  •  
  •  

Továbbra is magas a légszennyezettség a Sajó völgyében a szálló por miatt – tájékoztatta a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) hétfőn az MTI-t.

Azt írták: Sajószentpéteren veszélyes, Kazincbarcikán és Miskolcon egészségtelen, Putnokon pedig kifogásolt a levegő minősége. Az ország többi területén elfogadható a levegőminőség.
A levegőhigiénés index rendszere négy kategóriát tartalmaz. Az első az elfogadható, a második a kifogásolt, a harmadik az egészségtelen, a negyedik a veszélyes minősítés.

Hirdetés

Rovarirtás Miskolc


Az NNK azt írta: szálló por parányi részecskéi rövid távon elsősorban légzőszervi tüneteket okoznak, továbbá növelik a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát is. A gyermekek, az idősek, a krónikus szív- és érrendszeri, illetve a légzőszervi betegségben szenvedők, valamint a várandós kismamák vannak leginkább veszélyben az érintett településeken – emelték ki.
A meteorológiai előrejelzés alapján a nap folyamán az ország keleti, északkeleti országrészében többfelé valószínű eső, mely csökkentheti a kisméretű aeroszol részecskék (szálló por) koncentrációját. A légszennyezettség mértéke a légszennyező tevékenységek – például helytelen lakossági fűtési módok – mellőzésével csökkenthető. Erről további információk találhatók a levegőhigiénés index oldalán – tették hozzá.

Egészségügy

Ezt is olvassa el!
1,37 milliárd forint a kerete

Saját forrásból fejleszt a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház. Jelentős beruházások kezdődtek, illetve kezdődnek a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Érdekel

Miskolcon is elmarad

Miskolcon sem tartják meg a március 15-ei rendezvényeket a koronavírus-fertőzés veszélye miatt - közölte az önkormányzat sajtóosztálya hétfőn az MTI-vel. Érdekel

Be kell tartani a járványügyi megelőző szabályokat

Továbbra is indokolt a járványügyi megelőző szabályok fokozott betartása - közölte a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) kedden az MTI-vel, azzal Érdekel

Érdekel minket a Te véleményed is!